Gå til artikel

Ord med C i Scrabble. 5 måder på at berige ens ordforråd – nøglen til succes i Scrabble

Hvilke ord med C eller ord med Z kan man danne? Hvordan kan man udvide sit ordforråd? Udvid dit ordforråd og vind i Scrabble. Hvordan kan man blive bedre til Scrabble?

Scrabble som et ordspil baserer i højeste grad på, hvor stort ordforråd de enkelte spillere har. Takket være ordforrådet er de i stand til at tilpasse deres handlinger til situationen på brættet og spille bevidst. Hvis man råder over varieret ordforråd, har man det nok nemmere med at vinde i Scrabble. Ved hjælp af vores portal kan du danne alle ord inkl. ord med C og ord med X.

Hvad skal vi gøre, hvis vi ikke føler os sikker med vores ordforråd? Hvad kan hjælpe os med at udvide det og bidrage til vores succes i Scrabble?

Det er et par praktiske måder på, hvordan man kan udvide ordforrådet og blive en mester i Scrabble!

1. Først og fremmest – læs, læs og læs mere. Ord med C og ord med Z

Det synes at være oplagt, men der findes virkelig ingen bedre måde på at udvide ens ordforråd end at læse. Først og fremmest – litteratur. Også de mest populære, underholdende bøger til et massepublikum. Selv i sådanne bøger støder man på mange ord, som man ikke kendte før eller ikke havde dem konsolideret.

Selvfølgelig virker litteratur og forskellige mere ambitiøse publikationer mere effektivt her, men man skal ikke bekymre sig særlig meget om det. Den vigtigste ting er, at det at læse bliver ens vane. Vi husker ord hurtigst og mest naturligt, når vi ser dem brugt i konteksten. Derfor betyder litteraturens art, som vi læser, ikke så meget, det er bare vigtigst at læse så meget, som man overhovedet kan.

2. Ord med C og længste ord med Z i Scrabble-ordbogen. Anvendelse af ordbog og synonymer

Når vi skriver noget – lige meget, om det er en notat, rapport eller privat besked – er det værd at kigge ind i ordbogen. Man skal ikke begrænse sig til at tjekke stavningen automatisk på computeren. Det er en god vane at tjekke regelmæssigt definitioner af ordene, som vi bruger og deres potentielle synonymer.

På den måde kan vores daglige kommunikation blive mere effektiv. Vi kan også få at se, at der er ting, som vi kan (eller også bør) sige og skrive anderledes, end vi troede før. Vores udsagn kan således blive klarere og mere attraktive for modtageren.

Det har også den effekt, at ved at træne sit ordforråd på den måde, bliver man også bedre til Scrabble.

3. Hyppig brug af nye ord

Så snart vi lærer et nyt ord at kende, er det værd at få det ind i hovedet ved at bruge det. Hvis vi ikke gør det, vil det hurtigt blive glemt. Derfor er det godt at udfordre sig selv og stræbe efter at bruge det nye ord i en samtale, e-mail eller på chat. Jo mere naturligt, jo bedre.

Det er også en god ide at gentage ordet til sig selv og tænke på dets oprindelse. Man kan også anvende mnemoteknik og lede efter ligheder mellem det nye ord og noget, som allerede er kendt – og på den måde starte at huske ordet bedre.

4. Løsning af krydsogtværser

Krydsogtværser er Scrabbles naturlige forfader, og det at løse dem kan uden tvivl hjælpe os med at vinde i Scrabble. Krydsogtværserne tvinger os naturligt til at nå ud til kilder – ordbøger, definitioner, encyklopædier. Således hjælper de ved at udvide vores viden og derved også – i høj grad – ordforråd.

Når man ser ordene i krydogtværsernes kontekst, bliver det nemmere for en at bruge dem under Scrabble-spillet.

5. Ordenes oprindelse

Man kunne tro, at det at sidde og overveje ordenes etymologi er noget for sprogforskere. Det kan dog også være fascinerende og udviklende for enhver af os. Det lærer os om historie og hvordan sproget fungerer som en helhed.

Når man læser om, hvor de anvendte ord kom fra, kan man også lære om deres yderligere betydninger og synonymer. Den slags viden kan uden tvivl hjælpe en med at lære nye ord udenad og bruge dem senere under Scrabble-spillet.

Måske laver du krydsord? Tjek dette gratis online værktøj til at lave krydsord – Puzzle Maker.

Eller måske løser du krydsord? Tjek den gratis hjemmeside, der hjælper dig med at løse ethvert krydsord https://mots-croisés.fr/.

Hvis du løser krydsord på polsk, anbefaler vi denne hjemmeside https://krzyżówka.pl/.

Kan du lide at spille Scrabble? Prøv dette unikke værktøj til at vinde i enhver spil – Tricher au Scrabble.

Eller måske har du brug for at tælle ord i teksten? Du kan gøre det med Conta Parole.

Du kan også tælle ord og bogstaver med Contador de Palabras.